Foto: Karlovarský kraj
Výlety

Karlovy Vary – Patříte mezi milovníky rychlé jízdy a historických aut? Pokud ano, pak určitě nevynechejte přednášku, kterou připravuje Muzeum Karlovy Vary na čtvrtek 4. července s názvem „Závodní vozy Maserati v letech 1930 – 1949“. Oldřich Smola bude vyprávět o legendární italské automobilce a historii výroby sportovních a závodních vozů.

Akce začíná v 17 hodin.

Věhlasná automobilka Maserati byla založena čtyřmi bratry před 110 lety v roce 1914. Široké veřejnosti jsou známa její luxusní vozidla kategorie GT typu Quattroporte, Ghibli nebo Granturismo. Méně známé jsou závodní monoposty, na kterých závodili Tazio Nuvolari nebo Giuseppe Farina a další piloti za 1.republiky u Brna na Masarykově okruhu. Přijďte se dozvědět více o těchto rychlých vozech a o okolnostech jejich vzniku.

Vstupné na přednášku pořádanou Muzeem Karlovy Vary je 40 korun.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru