Foto: Ilona Kaulfuss
Výlety

Krupka – Krupka letos slaví 5. výročí zápisu Hornické krajiny Krupka na seznam světového dědictví UNESCO. K půlkulatinám připravilo vedení města řadu akcí, které vyvrcholí v září. Jedním z projektů je například Výstava výtvarných děl žáků krupských škol, základní umělecké školy a biskupského gymnázia v Městské knihovně Krupka. K vidění bude do září.

Zadání, které děti ve svých pracích ztvárnily, znělo Světové dědictví UNESCO. Účastníci měli poměrně široký prostor a tím i bezpočet možností, nač se zaměřit. Mohli zpracovat zajímavosti a památky přímo v Krupce. Objevují se zde také motivy z celé České republiky, ale i díla zaměřená na významné světové dominanty.

Návštěvníky výstavy překvapí pestrost zvolených výtvarných technik. Najdeme zde také zajímavé trojrozměrné objekty jako je Trojský kůň nebo maketa skalního města Petra v Jordánsku a mnohé další. Každý z autorů vystaveného díla je zapojený do výtvarné soutěže vyhlášené městem. Její vyhodnocení a předání cen vítězům se uskuteční v pátek 13. září.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru