Foto: Karlovarský kraj
Výlety

Stráž nad Ohří – Pokud ještě nemáte plány na víkend, máme pro vás jeden zajímavý tip na výlet. S Muzeum Karlovy Vary se můžete v sobotu 5. října vydat na přírodovědeckou exkurzi, která nese název „Za sopkami, flórou i faunou do okolí Stráže nad Ohří“. Poznáte tak krásy i skryté taje jedinečné přírody Doupovských hor.

Vladislav Rapprich z České geologické služby a přírodovědci Jan Matějů z karlovarského a Petr Uhlík ze sokolovského muzea provedou účastníky exkurze živou i neživou přírodou na vulkanických svazích Doupovských hor. Představí pestrý život pod hladinou Ohře, čedičové varhany, líhniště užovek stromových a v případě možnosti i aktivní čedičový lom, ve kterém přiblíží některé nově objevené zajímavosti ze „života“ sopek.

Sraz bude v 9.30 hodin na návsi u bývalé hospody U Lípy ve Stráži nad Ohří. Trasa je dlouhá zhruba 8,5 kilometru. Ze Stráže vás čeká výšlap na Horní Hrad a dále na Osvinov. Pak se již spolu s průvodci vrátíte zpátky. Počítejte s tím, že budete muset zdolat místy příkré svahy a větší převýšení. Nezapomeňte tedy na pevnou obuv do terénu. V případě zájmu je možné obrátit se pro více informací na Jana Matějů -  tel.: 730 553 884.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru