VIDEO: Práce na nové okružní křižovatce u Vernéřova se rozběhly. Podívejte se, jak to na stavbě vypadá
Reprofoto: ŘSD Ústeckého kraje
Chomutov

Vernéřov - V pondělí 31. července zahájilo Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) stavbu okružní křižovatky ve Vernéřově na silnici I/13. Silničáři osadili dočasného dopravního značení a v rámci I. etapy tak došlo k uzavření odbočky do průmyslové zóny VERNE na silnici II/568. Pro řidiče zde platí objízdná trasa vedoucí přes obslužnou komunikaci. O týden později se stavební práce přesunou a dojde k uzavření odbočky na Kadaň.

"V rámci I. etapy stavby okružní křižovatky ve Vernéřově na sil. I/13 máme vyfrézováno a nyní probíhá úprava podkladu a práce na PVC přípojce. Pro řidiče je uzavřena odbočka do průmyslové zóny VERNE a platí zde značená objízdná trasa. Stavbu plánujeme zprovoznit koncem října 2023," uvádí aktuálně ŘSD.

Na to, jak práce probíhají se můžete podívat ZDE.

Okružní křižovatka je navržena jako jednopruhová o vnějším průměru 46 m, se šířkou okružního pásu 4,8 m. Povrch vozovky je asfaltový, povrch prstence je betonový lemovaný na styku s vozovkou přejízdným kamenným obrubníkem a na rozhraní se zelení kamenným silničním obrubníkem. Středový ostrov bude tvořen zeminou, která bude oseta travním semenem. Výška zemního tělesa uprostřed ostrova bude 1,5 m, tak aby bylo zamezeno průhledu přes okružní křižovatku. Betonové zpevnění středového prstence je přizpůsobeno průjezdu nákladních souprav a nadrozměrnému nákladu ve směru Klášterec nad Ohří – Kadaň a průjezdu nadrozměrnému nákladu v přímém směru Klášterec nad Ohří – Chomutov. Výškové řešení komunikace zůstává zachováno. Odstraněné stmelené vrstvy stávající vozovky budou zpětně využity na nasypání středového ostrova do výšky 1,5 m.

Zhotovitel stavby za 8,687 mil. Kč bez DPH je společnost STRABAG a.s. Stavební práce plánujeme dokončit koncem října 2023.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru