VIDEO: Policista se uprostřed naprosté tmy vrhnul pro muže do řeky. Zachránil mu život
Reprofoto z videa PČR
Chomutov

Děčín – Policisté z oddělení hlídkové služby Děčín v sobotu 29. července krátce před 23. hodinou vyjeli do Děčína na nábřeží poblíž ulice Polabí k oznámení na tísňovou linku 158 o tonoucím muži v řece Labi. Podle oznámení zde měl muž spadnout z vysoké betonové stěny u břehu do řeky a volat o pomoc.

V době příjezdu tříčlenné hlídky na místo, už bylo po setmění a kolem naprostá tma. Policisté se svítilnami v ruce zpozorovali v Labi muže, držícího se betonové stěny. Nejprve mu hodili záchranné lano, kterého se muž snažil chytit. Za pomoci lana se muže nejprve z řeky snažili dotáhnout podél stěny na přilehlou mělčinu. „Muži však ubývalo sil a nedařilo se mu chytit záchranného lana. Začal se topit a po chvíli se vzdaloval od betonové stěny a chvílemi nehybně plul po proudu řeky," popsala situaci policejní mluvčí Eliška Kubíčková.

V tento moment se jeden ze zasahujících policistů nadstrážmistr David Novotný bez váhání vydal do vody z přilehlé mělčiny a plaval směrem k tonoucímu muži. „Když k němu doplaval, uchopil jej a plaval s ním směrem k molu, na kterém již byli s pomocí připraveni další policisté a hasiči," dodala mluvčí. Tonoucímu muži byla ihned po vytáhnutí z vody poskytnuta první pomoc a byl předán do péče zdravotníků.

Díky profesionálnímu a rychlému zásahu policistů a zejména odhodlání policisty, který se neváhal vydat do řeky pro tonoucího muže, se jej podařilo zachránit.

Na záchranu z pohledu policistů se můžete podívat na videu.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru