Losy zlodějíčkovi štěstí nepřinesly. Půjde muž opět do vězení?
Někomu štěstěna přeje, jinému ne. Ilustrační foto: CC0
Chomutov

Kadaň – Na kadaňské policisty se v červenci obrátil muž, který ztratil svou platební kartu a někdo cizí s ní krátce poté provedl dvě platby.

„Majitel karty to zjistil díky upozornění o platebních transakcích, která mu po každé platbě chodí do jeho mobilní aplikace. Ihned si tedy kartu zablokoval a dobře udělal. Původně neznámý pachatel totiž s kartou zkoušel platit ještě třikrát, tyto transakce však byly díky blokaci již zamítnuty," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Policisté ve věci provedli šetření, kterým zjistili, že s kartou platila pro ně známá osoba. Jedná se o 30letého muže, který byl v minulosti opětovně odsouzen. Ten se jim také přiznal, že kartu našel v Kadani na chodníku a šel nejdřív do prodejny tabáku, kde si koupil postupně dva stírací losy celkem za 300 korun. „Ani jeden z nich nebyl výherní," podotkla mluvčí. Muž pak s kartou zkoušel platit ještě ve třech dalších prodejnách, to už však z důvodu její blokace nešlo.

Kvůli zneužití cizí platební karty policisté dotyčnému sdělili podezření ze spáchání trestného činu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru