Klášterecká galerie pátrá po dvou ukradených minerálech
Odcizený minerál byl na vyleštěném řezu zbarven do červena podobně jako tento minerál. Foto: Galerie Kryt
Chomutov

Klášterec nad Ohří – Každá galerie je polichocena, pokud se její vystavené artefakty návštěvníkům líbí. Pokud je zájem však takový, že začnou exponáty mizet, nadšení kurátorů mizí. Přesně to se stalo v Městské galerii Kryt.


Přímo ze zázemí kurátorky galerie se ztratil již druhý, poměrně velký minerál. „Vzhledem ke své velikosti nemohl nikam zapadnout, krádež druhého z nich pak byla přímo cílená, protože byly kameny srovnány tak, abychom měli přehled o jejich přesném počtu," uvádí kurátorka galerie Lenka Fricová. Kameny se nacházely kousek od pracovního stolu.

„Upozorňujeme, že jsou zde instalovány kamery, a proto doporučujeme, aby byly kameny vráceny tak „nepozorovaně“, jak „nepozorovaně“ byly odcizeny," vyzývá galerie k navrácení minerálů.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru