Opuštěný prostor získal novou tvář i provozovny služeb. Foto: město Jirkov
Chomutov

Jirkov – Jirkov se může pochlubit tím, že se mu podařilo zkulturnit prostor, který zel delší dobu prázdnotou. To se týkalo nebytových prostor na rohu Ervěnické a Palackého ulice u kruhového objezdu. Zde byla do roku 2020 herna, od té doby byl prostor opuštěný.

Nevyužité veřejné prostory nejen že hyzdí okolí, ale lákají také vandaly. Teď má ale objekt novou fasádu a do provozoven se vrátil život. „Na rekonstrukci objektu se město podílelo. Financovali jsme opravu pláště, rekonstrukci elektřiny, de facto vše, co se týká vnější části budovy včetně rampy v zadní části domu, a to částkou převyšující milion korun," uvedla starostka Jirkova Dana Havlátková Jurštaková. Úpravy vnitřních prostor si zajistili provozovatelé služeb.

Úpravou herny, které zasadila smrtelnou ránu pandemie covidu, vznikly čtyři provozovny – solární studio, kosmetický salón, masážní studio a barber shop. „Pod objektem jsou i poměrně rozsáhlé sklepy a skladovací prostory. I ty prošly rekonstrukcí. Nyní v nich mají sklady a zázemí stavební firmy. V přilehlém prostoru vzniklo z bývalé večerky U Virágů bistro, kde se nyní prodává kebab a pizza," dodala Jurštaková. 

 

 

 

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru