Při slavnosti byli oceněni dárci, kteří absolvovali 80 resp. 120 odběrů bez nároku na honorář. Foto: město Chomutov
Chomutov

Chomutov – Ve středu 4. října se uskutečnilo v kostele sv. Ignáce na náměstí 1. máje slavnostní předávání Zlatých křížů Českého červeného kříže 2. a 3. třídy za 120 a 80 odběrů krve bezpříspěvkovým dárcům z Chomutova a okolí.

Slavnostní setkání k příležitosti ocenění a poděkování dobrovolným dárcům krve zorganizoval Úřad Oblastního spolku Českého červeného kříže Most zastoupený jeho ředitelkou Janou Píšovou ve spolupráci s Magistrátem města Chomutova. Součástí akce byl také doprovodný program v podobě pěveckého vystoupení Pavla Zmátla. 

Vyznamenání si dobrovolní dárci převzali z rukou Vladimíry Kaškové, primářky Hematologicko-transfuzního oddělení Nemocnice Chomutov. „Všem bych chtěla velmi pogratulovat a poděkovat. Jeden váš odběr může zachránit dva až šest lidských životů a vy již máte na svém kontě 120 či 80 odběrů. Je to obdivuhodné,“ komentovala Kašková. Symbolickou červenou růži a krásný dárek na památku v podobě dvou sklenic na víno předal oceněným 2. náměstek primátora Milan Märc. 

Jaká byla atmosféra při obřadu a kdo patří mezi oslavované dárce, se můžete podívat do fotogalerie města. 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru