Pes Lars brzy vyčmuchal pachatele, který se vloupal do cizího bytu. Foto: PČR
Chomutov

Kadaň – Na konci září byla policejní hlídka vyslána do ulice Budovatelů v Kadani, kde se neznámý pachatel dostal přes balkon do přízemního bytu panelového domu. Jak se snažil násilím otevřít okno, probudil tím majitele, který spal v jiné části bytu po noční směně.

Ten šel ihned do místnosti s balkonem a nezvaného hosta tam vyrušil. Pachatel okamžitě utekl stejnou cestou. Probuzený muž ihned kontaktoval policii.

Hlídce, která se na místo dostavila, pak popsal, jak dotyčný vypadal a co měl na sobě. Policisté na základě popisu propátrávali okolí. Kvůli pátrání po pachateli byly na místo vyslány i psovodky se služebním psem, které zahájily průzkum okolí ve služebním vozidle. Jedna z nich si na autobusovém nádraží všimla muže, který odpovídal popisu podezřelého. Jakmile uviděl policejní auto, dal se na útěk směrem k přilehlému křovinatému porostu. „Psovodka v místě, kde muž seděl na lavičce, nasadila služebního psa. Ten stopu zachytil a vedl policistku několik desítek metrů přes křovinatý porost, kde se dotyčný ukrýval. Vzápětí byl tedy zadržen a převezen na služebnu," popsala událost policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Šestatřicetiletý muž kvůli popsanému jednání čelí podezření ze spáchání trestných činů porušování domovní svobody a pokusu krádeže.

Kynoložky se psem Larsem. Foto: PČR

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru