Ilustrační foto: CC0
Chomutov

Chomutov – Listopadová noční vloupání, k nimž došlo v Chomutově, policisté objasnili. K prvnímu z nich došlo v první polovině měsíce krátce před půlnocí. Původně neznámý pachatel násilím vnikl do provozovny pizzerie v centru Chomutova a odcizil odtud notebook, tři mobilní telefony a několik tisíc korun v hotovosti.

Další krádež se stala před pár dny, konkrétně v noci z pátku na sobotu. Zloděj po rozbití výplně dveří vlezl do prodejny s oblečením v ulici Palackého, kde pak odcizil platební kartu a několik tisíc korun. „Kromě toho si ještě ze stojanu s vystaveným zbožím vzal zimní bundu. Škoda na odcizených věcech při obou vloupáních byla vyčíslena na téměř 50 tisíc korun," upozornila policejní mluvčí Miroslava Glogovská. Celkových 25 tisíc pak činila škoda způsobená pachatelem při násilném vstupu do zmíněných objektů.

Policisté původně obě vloupání prověřovali samostatně. V rámci šetření se jim podařilo zjistit totožnost muže, jehož podezírali z druhého vloupání. Vypátrali jeho pobyt a přišli si pro něho na ubytovnu. Přitom u něho zajistili část lupu z obou „nočních akcí“ včetně několika tisíc korun, které ještě nestačil utratit. „Dotyčný 32letý Chomutovan se pak pod tíhou důkazů k oběma vloupáním přiznal s tím, že to udělal, aby měl na obživu," dodala mluvčí.

Policisté muži pak ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření ze spáchání trestných činů krádeže, poškození cizí věci a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru