OBRAZEM: Kvůli téhle obří párty nemohli lidé spát a jeden člověk zemřel
Czarotek u Vysoké Pece. Foto: Oldřich Hájek
Chomutov

Vysoká Pec - Od pátku se rozléhalo krajinou pod Krušnými horami dunění z velkých zvukových systémů na technopárty Czarotek 2017. Dorazilo tam několik tisíc lidí. Letošek je ale také poznamenán jednou tragédií.

Silnici na okraji Vysoké Pece na Chomutovsku hlídá několik hlídek policistů. Některá vozidla, která odjíždějí z technopárty, kontrolují. Když dojedete až na okraj lomu ČSA, kde se Czarotek 2017 koná, silnici lemují osobní auta. Češi, Poláci, Němci, Rakušané. Je tu taky pár náklaďáčků, vedle kterých vyrostly v divočině stany, někdo má vyndané lavičky a udělaný provizorní výčep. V sobotním poledni v mnoha autech pospávají dredovatí účastníci téhle akce.

Do areálu se dostanete naprosto volně. Žádné vstupné se tady nevybírá. Na louce stojí odhadem několik stovek aut a je tu stanové městečko. Griluje se tu, popíjí, odpočívá před opětovným večerním nářezem.

Hudba tu ale jede na vedlejší louce nonstop. Před soundsystémy jsou někde velké koberce, abyste se hned nebořili po dešti do bahna. Zvuk je mohutný, několik mátožných postav přesto postává sotva pár centimetrů před výdechy obřích reprosoustav. Není to jako na diskotéce. Většina lidí tancuje osamoceně, jen pro svoje potěšení. Jen občas je tu vidět hlouček. Bedny jsou namířeny na otevřený prostor uhelného lomu. Tam asi hudba, respektive zvuky připomínající hudbu, nikomu nevadí. V dáli ale doléhá na Horní Jiřetín, Litvínov, Most. Stěžují si lidé až v dalekém okolí počeradské elektrárny. A to je dobrých dvacet kilometrů daleko.

Někteří lidé v bizarních kostýmech osamoceně tančí, jiní odpočívají na dekách s podivným pozadím šachty i částečně rekultivované krajiny. Vidět je i zámek Jezeří. Vůně trávy, tedy té v jointech, tu není vůbec výjimečná. Nic dalšího cítit není.

Přesto možná v důsledku divoké zábavy zde v sobotu zemřel mladý muž. Údajně jej měli najít udušeného zvratky. Podle policie ale přesnou příčinu smrti určí až pitva. Vše ostatní jsou nyní jen řeči a spekulace.

Takový byl Czarotek 2017.

Fotogalerie

Psali jsme

{article 10163}[div class="articleinarticle"]

[title]

[image-intro] [introtext limit="300" strip="1"][/div]{/article}

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru