SAR team je jednotka specializovaná na pátrání po pohřešovaných osobách. Spadá pod hasičský záchranný sbor. Foto: Policie ČR
Chomutov

Chomutovsko – V úterý proběhla v Krušných horách, a to v obci Kovářská a v okolí, cvičná pátrací akce zaměřená na koordinaci činností a postupů policistů a dalších složek Integrovaného záchranného systému.

Součinnostní cvičení složek IZS se uskutečnilo pod vedením Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje.  Zúčastnili se ho policisté z chomutovského územního odboru, psovodi, příslušníci speciální pořádkové jednotky, kriminalisté a další kolegové z řad ústeckých policistů. Kromě nich měli nezastupitelnou roli při cvičení také příslušníci Hasičského záchranného sboru Ústeckého kraje, Sboru dobrovolných hasičů obcí Kovářská a Vejprty, dále Horská služba Krušné hory a členové Czech SAR teamu – ten je složkou IZS a jeho hlavní činností je pátrání po pohřešovaných osobách.

Video pořídil Czech SAR team.

„V rámci cvičení byla simulována situace, při níž bylo na linku 158 příbuznými oznámeno pohřešování dvou seniorů, kteří se spolu měli vozidlem vydat z Klášterce nad Ohří na výlet do obce Kovářská a okolí, avšak nevrátili se domů a jejich telefony jsou nedostupné," popsala "zápletku" policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Policisté ve spolupráci s ostatními zmíněnými složkami začali po mužích pátrat s využitím dostupných sil a prostředků včetně nasazení techniky, tedy čtyřkolek, dronů, vozidel... „Po přibližně dvou hodinách pátrání se oba figuranty podařilo v pořádku nalézt a můžeme zkonstatovat, že cvičení splnilo svůj účel," dodala mluvčí.

Foto: Policie ČR

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru