Vyhořelá trafostanice je důvodem odložení plánovaných operačních zákroků. Foto: HZS Ústeckého kraje
Chomutov

Most – V úterý večer došlo v Nemocnic Most  k požáru trafostanice. Nemocnice od té doby funguje v omezeném režimu. Plánované operace byly odloženy a zřizovatel nemocnice, tedy Krajská zdravotní a. s. vyzývá veřejnost, aby využila okolní zdravotnická zařízení.

„Nemocnice Krajské zdravotní jsou na příjem pacientů z Mostecka připraveny, stejně tak i Zdravotnická záchranná služba Ústeckého kraje," uvedla mluvčí Krajské zdravotní Petra Roubíčková.

Při požáru se dle slov mluvčí nadýchala kouře jedna ze zaměstnankyň nemocnice. „Ve chvíli, kdy vypadl proud, zapnuly se okamžitě náhradní agregáty," podotkla Petra Roubíčková a potvrdila, že pacienti napojeni na přístroje podporující jejich životní funkce nebyli ohroženi.

Krátce po požáru zajistili další agregáty hasiči. „Povolali jsme agregáty v majetku hasičů z Litoměřic, Jihlavy a ze Zbirohu. Už jsou ale zpět na svých základnách, protože potřebné agregáty již nemocnici poskytla společnost ČEZ," uvedl mluvčí HZS Ústeckého kraje Lukáš Marvan.

Mluvčí nemocnice nemůže v tuto chvíli říct, jak dlouho nouzový stav v nemocnici potrvá. „Jak dlouho bude oprava trafostanice trvat, zatím nevíme, věříme, že tuto informaci budeme mít během tohoto dne," uvedla mluvčí Petra Roubíčková.

Svou odbornou pomoc Krajské zdravotní dle slov mluvčí Soni Holingerové energetici Krajské zdravotní již nabídli: „Zařízení, které vyhořelo, není naše, ale v majetku nemocnice. Zatím jsme do Mostu zapůjčili čtyři dieselagregáty, aby byl zajištěn potřebný chod zařízení. V případě zájmu můžeme společnosti nabídnout naši odbornou pomoc."

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru