Výhru a peněžitou odměnu si z Ústí odvezla i zástupkyně Loučné pod Klínovcem. Foto: Ústecký kraj
Chomutov

Ústecký kraj – Žatec, Loučná pod Klínovcem, Lipová a Doubice. To je čtveřice obcí a měst, která ovládla další ročník soutěže „Skleněná popelnice“. Toto klání každoročně vyhlašuje Ústecký kraj ve spolupráci s Autorizovanou obalovou společností EKO-KOM, a. s.

Soutěž byla, stejně jako v minulých letech, rozdělena do čtyř kategorií – obce do 500 obyvatel, obce nad 501 obyvatel, v další kategorii se pak utkaly městysy do 3 500 obyvatel a v poslední kategorii měřila své třídičské výsledky města nad 3 500 obyvatel.

„Přeji oceněným, kteří si tu dnes odnesou cenu, aby ve své vytrvalé práci v rámci třídění odpadu pokračovali i v letech následujících. Je to klišé, ale třídění odpadu má smysl,“ uvedla na slavnostním předání cen zástupcům obcí a měst náměstkyně hejtmana pro oblast životního prostředí Lubomíra Mejstříková.

Obec Doubice zvítězila v kategorii do 500 obyvatel. Nad 501 obyvatel vyhrála první místo obec Lipová. Z vítězství v kategorii měst nad 3500 obyvatel se radovalo město Loučná pod Klínovcem, která spadá do okresu Chomutov, a mezi městy triumfoval Žatec.

Ocenění každoročně přebírá také „Skokan roku“, tedy město či obec, které se v meziročním srovnání výsledků třídění odpadů posune o nejvíce příček směrem nahoru. Tento titul v rámci soutěže Skleněná popelnice 2023 získala obec Český Jiřetín (okres Most). 

3005odpad2 e49f6

Společná fotografie vítězů a oceněných. Foto: Ústecký kraj

Výsledky soutěžních kategorií:

Kategorie do 500 obyvatel
1. Obec Doubice (okres Děčín)
2. Obec Ploskovice (okres Litoměřice)
3. Obec Hříškov (okres Louny)

Kategorie nad 501 obyvatel
1. Obec Lipová (okres Děčín)
2. Obec Libčeves (okres Louny)
3. Obec Chodouny (okres Litoměřice)

Kategorie do 3500 obyvatel
1. Obec Loučná pod Klínovcem (okres Chomutov)
2. Obec Třebenice (okres Litoměřice)
3. Obec Hošťka (okres Litoměřice)

Kategorie nad 3500 obyvatel
1. Obec Žatec (okres Louny)
2. Obec Česká Kamenice (okres Děčín)
3. Obec Roudnice nad Labem (okres Litoměřice)

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru