V týmu měl každý svoji roli – jeden byl operativec, druhý vyšetřovatel a třetí technik. Foto: PČR
Chomutov

Chomutov – V roli kriminalistů se na tři dny ocitli studenti třetího ročníku bezpečnostního oboru chomutovské střední školy „ESOZ“. V rámci spolupráce chomutovského územního odboru Policie ČR s touto střední školou policisté pro žáky připravili odborný seminář. Ten se konal v policejním Výcvikovém a vzdělávacím středisku v Kryštofových Hamrech.

Scénář fiktivního případu, v němž šlo o spáchání násilného a majetkového trestného činu, pro studenty připravil zástupce ředitele chomutovského územního odboru plk. Jaroslav Hotový. Ten se také semináře spolu s vrchním komisařem územního odboru kpt. Lukášem Janouškem a kriminalistickým technikem nprap. Alešem Moutelíkem osobně zúčastnil.

Foto: Policie ČR

Studenti rozdělení do tří týmů (kde každý měl svou roli – operativce, vyšetřovatele a technika) měli za úkol provést ohledání tří různých „míst činů“, zajistit tam stopy a provést patřičná šetření. Poté měli promítnout zajištěné stopy a výsledky provedených šetření do zadání, s využitím získaných informací dokončit zinscenovaný příběh a zpracovat kompletní dokumentaci k prověřování případu. „Záměrem bylo, aby týmy dokázaly získané informace správně využít k dokončení příběhu a k návrhu dalších možných opatření a postupů policistů při prověřování tohoto případu," vysvětlila policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Ohlasy zúčastněných studentů byly pozitivní. Žáci ocenili hlavně možnost vyzkoušet si pod vedením zkušených policistů jejich práci.

Foto: Policie ČR

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru