Ilustrační foto: CC0
Chomutov

Chomutovsko - Na jirkovské policisty se před pár dny obrátil muž středního věku, který naletěl neznámé osobě. Ta měla na sociální síti Facebook zřízený profil s fotografií atraktivní ženy, za kterou se vydávala, a zmíněného Jirkovana si přidala do přátel.

"Pak mu napsala zprávu a začali spolu komunikovat, vyptávala se ho na jeho osobu, jeho život i rodinu. Napsala mu mimo jiné, že má ráda sex a poté s ním chtěla zahájit videohovor. Ten spolu prostřednictvím aplikace Messenger uskutečnili, hovor byl však z její strany bez zvuku (jako důvod napsala, že má problém s mikrofonem). Na videu byla vidět žena ležící na posteli oblečená pouze do košile a kalhotek, která se následně začala svlékat a masturbovat. Prostřednictvím zpráv muži dávala instrukce, co má dělat. Na základě nich se muž svlékl a ukázal na pár vteřin svůj penis. Ihned poté došlo k přerušení videohovoru," popsala policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Za pár minut se dotyčný nestačil divit. "Do Messengeru mu totiž přišla zpráva s fotkami různých osob, které masturbují a výzvou, aby spolupracoval, jinak mu zničí život i kariéru. Když zkusil volat zpět, zobrazilo se mu sestříhané video zhotovené z jeho fotografií, kde byl vidět i jeho penis. Neznámá osoba požadovala částku 15 tisíc euro za to, že jeho video nezveřejní. Nějakou dobu s ní ještě komunikoval, ale neměl v úmyslu požadované peníze poslat a naštěstí ani nic neposlal," uvedla mluvčí. Nakonec poškozený veškerou komunikaci s „vyděračem“ ukončil a věc oznámil policii.

"V této souvislosti opětovně varujeme občany, aby pečlivě zvážili jakoukoli intimní komunikaci, která probíhá „na dálku“, například prostřednictvím mobilního telefonu, počítače nebo jiných komunikačních technologií.
Z této komunikace si totiž kdokoli může pořídit videa nebo fotografie a pak již není ve vaší moci ovlivnit, co se s takovým materiálem bude dál dít, a zda ho někdo nezneužije například právě k vydírání vaší osoby," varuje Miroslava Glogovská.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru