V kauze uvízl i primátor Chomutova Marek Hrabáč (ANO). Koláž: e-deniky.cz
Chomutov

Chomutov, Ústecký kraj – Po celodenním jednání ve čtvrtek okresní soud v Chomutově vyhověl žádosti státního zástupce Jana Svobody na uvalení vazby na tři ze čtrnácti zadržených osob v kauze ovlivňování veřejných zakázek. Primátor Marek Hrabáč, jirkovský jednatel několika firem Ladislav Šmucr a bývalý ředitel Správy a údržby silnic Ústeckého kraje Libor Tačner proto putovali do vazby. Aby nemohli ovlivňovat svědky a pokračovat v trestné činnosti. Všichni proti opatření podali námitky.

V celé kauze, při níž kriminalisté v úterý provedli zátah ve čtyřech krajích, je obviněno čtrnáct fyzických osob a pět právnických osob. „Obviněni jsou pro zločin přijetí úplatku, zločin zjednání výhody při zadávání veřejné zakázky, zločin krácení daně a také zločin podplácení,“ uvedla náměstkyně Krajského státního zastupitelství Kateřina Doušová.

Z čeho konkrétně jsou obviněni Marek Hrabáč, Ladislav Šmucr a Libor Tačner? „První Vámi jmenovaný je stíhán pro trestné činy přijetí úplatku; zjednání výhody při zadání veřejné zakázky, při veřejné soutěži a veřejné dražbě; zkrácení daně, poplatku a jiné povinné platby a zneužití pravomoci úřední osoby,“ uvedla Kateřina Doušová. Ladislav Šmucr je stíhán pro trestné činy podplácení; zjednání výhody při zadání veřejné zakázky, při veřejné soutěži a veřejné dražbě a zkrácení daně, poplatku a jiné povinné platby. Libor Tačner je dle informací náměstkyně obviněný pro trestný čin zjednání výhody při zadání veřejné zakázky, při veřejné soutěži a veřejné dražbě.

Všichni další zadržení, mezi nimiž figuruje například ředitelka Zooparku Chomutov Věra Fryčová, velitel Městské policie Chomutov Tomáš Douda či například právník Tomáš Kindl jsou vyšetřováni na svobodě.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru