Foto: Česká triatlonová asociace
Chomutov

ČR - Evropský šampionát v tureckém Balikesiru vyvrcholil závodem smíšených štafet, ve kterém čeští reprezentanti obsadili 12. místo v sestavě Šimon Michálek, Tereza Zimovjanová, Filip Michálek a Dana Přikrylová. Z kontinentálního titulu se raduje sestava Itálie.

Jako první se na start postavil junior Šimon Michálek, který v individuálních závodech prokázal plaveckou formu, a tak bylo jeho cílem udržet kontakt s favorizovanými týmy. „To se podařilo. Šimon vyplaval v kontaktu a na kole dokázal uviset balík. Na běhu se to pak roztrhalo, takže předával ve skupince na 8. až 12. místě, ale ukázal své rychlostní předpoklady a potenciál do budoucna,“ řekl reprezentační kouč Jan Čelůstka.

Druhý úsek patřil Tereze Zimovjanové, které jen těsně unikla medaile v individuálních závodech. „Terka jela na kole v menší pětičlenné skupině, které se téměř podařilo dostihnout čelo závodu. Pak běžela výborně a předávala v kontaktu s 8. místem. Od prvních nás v tu chvíli dělilo přibližně 50 sekund, takže jsme stále byli ve hře,“ popsal Čelůstka.

Na třetí úsek nastoupil starší z bratrů Michálků. „Filip zvládl plavání i kolo skvěle. Na běhu nechal všechno, ale soupeři byli rychlejší, takže předával v kontaktu s Irskem přibližně na 12. místě.“

O finiš české štafety se postarala Dana Přikrylová. „Bohužel to odjela celé sama, což v dnešních podmínkách s nárazovým větrem nebylo jednoduché. V závěru ji předstihla Portugalka, takže je z toho konečné 12. místo,“ dodal Čelůstka. „Závod ale hodnotím pozitivně, protože všichni předvedli maximum, na které dnes měli.“

Kompletní výsledky najdete zde.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru