Foto archiv
Chomutov

Kadaň - Přeneste se s námi na jeden den do středověku! Předposlední srpnová sobota bude patřit největší kadaňské kulturní akci – Císařskému dni.

Na co se můžete těšit? Navštívíte historické tržiště s ukázkou dobových řemesel, uslyšíte středověkou hudbu, uvidíte rytířské turnaje, šerm i taneční vystoupení, ochutnáte tradiční české dobroty, a dokonce se setkáte s císařem římským a králem českým Karlem IV.! Nenechte si ujít zejména jeho velkolepý příjezd s družinou. Císařský den je zakončen proslovem Karla IV., ohňovou show a pyromuzikálním ohňostrojem. Celá akce občanům a návštěvníkům připomíná návštěvu panovníka z roku 1367. Ne nadarmo je Kadaň královským městem!

Císařský den se zahájí v 10 hodin na Mírovém náměstí. Program není pouze na Mírovém náměstí, ale také na Studentském náměstí, na nádvoří kadaňského hradu, na hradbách ale také i ve Smetanových sadech, kde je rytířské ležení a konají se zde také rytířské turnaje.

Historické centrum ovládnou dobová řemesla, kejklíři, trhovci, stylová hudba a pouliční divadlo. Oslavy Karla IV. zakončí velkolepý noční program s pyromuzicálem z řeky Ohře. (www.kultura-kadan.cz)

2208cisar1 f7d15

 
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru