Ilustrační foto: CC0
Chomutov

Chomutov – Náklad pomoci vyslalo ve středu ráno město Chomutov do povodní zasažené Opavy. Se žádostí o pomoc se na severočeské město Opavští obrátili v souvislosti s nedostatkem technických prostředků na zajištění úklidu po povodních.

Vedení města neváhalo a dne 19. září statutární město Chomutov poskytlo elektrické i plynové vysoušeče, větší počet přenosných elektrických topidel, čerpadla a také jednu elektrocentrálu k pomoci na území Opavy. „Pomoc bychom nějakému městu či obci odesílali i bez této konkrétní žádosti," podotknul primátor Chomutova Milan Petrilák.

Chomutov proto ve čtvrtek 19. září poskytl elektrické i plynové vysoušeče, a to včetně plynových lahví, větší počet přenosných elektrických topidel, čerpadla a také jednu elektrocentrálu. Zároveň město dodalo několik tisíc roušek a respirátorů, jednorázové rukavice a desítky litrů dezinfekčních prostředků. „Při této žádosti jsme neváhali a spolu s mými náměstky Milanem Märcem a Pavlem Tůmou a také s tajemníkem Magistrátu města Chomutova Robertem Plechatým jsme se sešli a vytvořili seznam věcí, které poskytneme k pomoci Opavě. Zapotřebí budou i roušky a respirátory, protože práce v podmáčeném terénu představuje značné riziko,“ řekl primátor Milan Petrilák.

Pokud občané Chomutova chtějí poskytnout jakoukoli finanční či materiální pomoc, nechť se s důvěrou obrátí na humanitární organizace, které zajišťují sběr a koordinují rozdělení těchto prostředků. Jedná se zejména o organizace ADRA, Český červený kříž, Charita, Člověk v tísni a další. Město Chomutov samo o sobě nezajišťuje jakékoli veřejné sbírky.

„Situace je aktuálně horší než při velký povodních v roce 1997,“ zmínil primátor města Opavy Tomáš Navrátil.

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru