Cvičení v areálu chemických závodů. Ilustrační foto: ORLEN Unipetrol
Chomutov

Litvínov - Skupina ORLEN Unipetrol uspořádá ve svém litvínovském výrobním závodě v pondělí 23. září v dopoledních hodinách pravidelné havarijní cvičení. Během cvičení bude ve spolupráci s Policií ČR krátkodobě omezena doprava na pozemní komunikaci I/27 mezi Litvínovem a Mostem a dále pozemní komunikace III/2541 ze směru Horní Jiřetín a III/0272 ze směru Komořany. 

Nácvik nebude mít vliv na okolní prostředí a neomezí výrobu v areálu, je však možné v okolí areálu zaznamenat akustické a vizuální efekty, které budou cvičení doprovázet.

„Havarijní cvičení pořádáme ve všech našich výrobních závodech, abychom ověřili praktickou připravenost záchranných složek, našich zaměstnanců a zároveň aktuálnost provozní a bezpečnostní dokumentace. Letošním námětem nácviku bude požár plovoucí střechy ropného zásobníku. Za případné komplikace související s krátkodobým omezením dopravy se omlouváme,“ říká Zbigniew Pawłucki, místopředseda představenstva skupiny ORLEN Unipetrol.

Skupina ORLEN Unipetrol je jediným tuzemským zpracovatelem ropy a spadá do kritické infrastruktury státu. Taktická havarijní cvičení se v obou rafinériích skupiny, v Záluží u Litvínova a Kralupech nad Vltavou, uskutečňují pravidelně každý rok.

Námětem praktických nácviků jsou zpravidla konkrétní mimořádné situace. Během cvičení je ověřována spolupráce jednotlivých složek při řešení mimořádné události i technická pohotovost zařízení, která se při ostrém zásahu používají. V rámci cvičení je také ověřen systém komunikace s externími subjekty a záchrannými složkami.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru