Nemocnice Kadaň – urgentní příjem. Foto: Nemocnice Kadaň
Chomutov

Kadaň – K rychlé výměně vedení nemocnice přistoupil její zřizovatel, tedy město Kadaň. Informaci oficiálně potvrdila také nemocnice s tím, že dosavadního jednatele a ředitele nemocnice MUDr. Bc. Petra Hossnera, MBA nahradil v čele nemocnice Mgr. Martin Krušina, MBA.

Proč k této změně vedení města přistoupilo, vysvětlil starosta Kadaně Jan Losenický: „Je to pro neshody s vlastníkem nemocnice ve způsobu na nahlížení, jak nemocnici řídit. Jako vlastník jsme nebyli informováni jak o některých strategických, tak i méně významných krocích nemocnice, abychom včas mohli zjistit, jaké důsledky z takových rozhodnutí vyplynou. Informaci jsme vždy dostali, až když byla akce v chodu." Losenický zdůraznil, že tento nesoulad v řízení panuje delší dobu a město Petra Hossnera opakovaně upozorňovalo. „Cítili jsme neochotu ke změně, a proto muselo dojít k radikálnímu kroku," uzavřel starosta města.

Martin Krušina, až do této doby ředitel chebské nemocnice, funkci převzal okamžitě a už v pátek se v nemocnici sešel s primáři, vrchními sestrami a vedoucími pracovníky a postupně začal přebírat agendu. „Slibujeme si lepší koordinaci s městem a shodu se zřizovatelem na tom, co se bude v nemocnici dít," dodal Jan Losenický.

Martin krušina dosud působil jako ředitel Nemocnice Cheb. Nyní převzal řízení nemocnice v Kadani. Foto: Nemocnice Kadaň

Ten nicméně nezapomněl zdůraznit zásluhy Petra Hossnera. „Nastoupil do nemocnice v roce 2016, tedy v době, kdy postupně ekonomika nemocnice šla dolů a byla tehdejším jednatelem připravována k prodeji. Město prodej nechtělo, proto jsme potřebovali akční vedení, což se u Petra Hossnera potvrdilo. Aby mohl záměr změnit a nemocnici pozvednout na současnou úroveň, potřeboval dostat poměrně velkou autonomii, aby mohl rychle a rázně rozhodovat," přiblížil situaci v nemocnici Jan Losenický a dodal, že po osmi letech už nepovažuje město tuto strategii a téměř naprostou autonomii za žádoucí. 

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru