Panely z obslužné cesty poslouží jako podklad pod provizorní školní učebny na Jesenicku. Foto: Povodí Ohře
Chomutov

Chomutovsko – Na Ervěnickém koridoru aktuálně z provozní cesty odstraňují dělníci betonové silniční panely. Společnost Povodí Ohře je daruje obci Česká Ves na Jesenicku jako podklad pro postavení dočasné základní školy – původní škola byla při povodních poškozena.

Práce provádí obcí sjednaná společnost Česká Ves Vamiro s.r.o. Dohromady se jedná o tři sta panelů o celkové hmotnosti cca 540 tun, které se přepraví kamiony v průběhu tohoto a příštího týdne. Těžký náklad pojede trasu přibližně 350 km dlouhou.

Každý panel, který se za pomoci zvedací techniky odstraní, projde kontrolou, zda je v dobrém technickém stavu, dělníci jej očistí a připraví na nakládku do kamionů.

„Pro nás jsou panely nezbytným podkladem pro vybudování modulární školy pro 300 dětí, které se nyní učí provizorně v jiných školách. V této těžké době nebylo možno panely zajistit, proto děkujeme za takovou pomoc pro naše děti," přiblížil situaci starosta České Vsi Petr Mudra.


„V 4,7 km dlouhém úseku Ervěnického koridoru na Chomutovsku plánujeme v polovině roku 2025 zahájit stavbu, během níž odstraníme stávající zatrubnění řeky Bíliny a vrátíme vodní tok do přírodě blízkého otevřeného koryta. V rámci stavby dojde k úplnému odstranění provozní panelové cesty, kterou nyní rozebíráme na jednotlivé panely," dodala mluvčí Povodí Ohře Dana Zikešová.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru