Mostek přes Chomutovku zdobí nová barokní váza, původní repliku někdo před měsícem zničil
Zničenou vázu nahradila nová replika. Foto: Jaroslav Pachner/architekt Chomutova
Chomutov

Chomutov – Na sloupek zábradlí mostku přes řeku Chomutovku se vrátila replika barokní vázy. Po útoku vandalů, kteří shodili původní vázu zhruba před měsícem do řeky, město nechalo vytvořit novou repliku.

Původní barokní váza stála na mostku deset let. Jednalo se o vázu z umělého kamene, originály se vyráběly v 18. století. Neznámý vandal vázu zničil v polovině dubna. Urazil ji ze sloupku a hodil do řeku. Způsobil tím třicetitisícovou škodu.

Novou repliku zhotovila firma Archkaso - restaurátorský a sochařský atelier Zalešany u Kolína, která v roce 2007 umísťovala na mostek sochy i kopie barokních váz.

1205vaza1

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru