Kam pro jahody: přehled plantáží v našem kraji
Na některých farmách už samosběr začal. Ještě je ale třeba hodně hledat, ta správná sezona přijde. Foto: Michal Hrdlička
Chomutov

Ústecký kraj - Chtěli jste si koupit jahody v obchodě? Na jahodových farmách je seženete za polovinu ceny. Jahody zde navíc můžete nejdřív ochutnat, takže víte, co sbíráte.

 

Domácí jahody jsou zralé, chutné a šťavnaté. Těm z dovozu chybí typická chuť, protože jde o speciálně šlechtěné pevné a odolné odrůdy, které musí vydržet dlouhý transport.
Podívejte se, kam v našem kraji můžete pro čerstvé jahody. Sklízí se obvykle až do července. Než však pro ně vyrazíte, vždy si ověřte otevírací dobu a dostupnost. Oboje se totiž často mění podle počasí. Přehled vydalo Ministerstvo zemědělství.


VÍTE, ŽE...

  • Každý Čech sní za rok průměrně kolem 2,5 kilogramu jahod. V roce 2016 v ČR rostlo toto ovoce na více než 1 800 hektarech, a to jak v komerčním zemědělství, tak v domácnostech.
  • Letošní mrazy poškodily i jahodová pole. Ministerstvo zemědělství společně s Ovocnářskou unií ČR upřesňuje odhady škod a jedná o podmínkách připravovaných kompenzací.

Farma Stebno
http://www.jahodystebno.cz

Sady Louny
http://www.sadylouny.cz

Zahrada Svádov
http://www.zahradasvadov.cz

Farma Lotouš
http://farmalotous.cz

Jahody Cítoliby
http://jahody-samosber.cz

Jahody Žiželice
http://jahody-samosber.cz

Jahody Havraň, Lišnice
http://jahody-samosber.cz

Jahody Hudcov
http://jahody-samosber.cz

Jahody Droužkovice
http://jahody-samosber.cz

Jahodárna Brozany
http://jahodarnabrozany.cz

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru