Technické služby zalévají i stromy, sucho ničí i letitou výsadbu
Jaké celkové následky bude současné sucho mít, ukáží další měsíce. Foto: TS Chomutov
Chomutov

Chomutov - Dlouhodobé sucho ničí rostliny ve městě. Technické služby se každý den věnují zalévání, a to jak letošní výsadby, tak i té letitější.

“Zaléváme opravdu všemi způsoby, zásadně pomáhá technika, ale už jsme přistoupili i k ručnímu zalévání. Sucho nás trápí již několik let, ale letos je extrémní v tom, že přišlo velmi brzy a podle předpovědí se situace v brzké době nezmění,” uvedl ředitel Technických služeb města Chomutova.

Technické služby v loňském roce vysadily přes čtyři tisíce listnatých a jehličnatých keřů, stovku stromů a tisíce cibulovin. Další stovky a tisíce květin a dřevin vysadily letos. “Všechny tyto rostliny potřebují vodu, aby nezanikly. Letos je však situace o to horší, že sucho trvá příliš dlouho a vodu už potřebují i starší, jak čtyři roky vysazené stromky, takže opravdu zaléváme vše dostupné. Doufáme, že úhynu bude co nejméně,” řekl vedoucí provozovny Daniel Voborník.

Pracovníkům při práci pomáhá velký a malý kropicí vůz, tato technika se však nedostane na všechna potřebná místa. “Musíme tedy zalévat i ručně, našli lidé chodí s kanystry a vodu lijí přímo ke kmenům stromků a keřů,” doplnil vedoucí. Vláhu samozřejmě potřebují i okrasné letničky v závěsných vázách či v pyramidách.

Kvůli dlouhodobému suchu je v těchto dnech až do odvolání pozastavená seč, tráva neroste a není tedy co sekat. Jaké celkové následky bude současné sucho mít, ukáží další měsíce.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru