Červenec na silnicích Chomutovska: Nehod výrazně přibylo, ke ztrátám na životech naštěstí nedošlo
ilustrační foto: e-deniky.cz
Chomutov

Chomutovsko - Během prvního prázdninového měsíce vyšetřovali policisté celkem 116 nahlášených dopravních nehod. Je to o 15 více, než tomu bylo za stejné období loňského roku (101 nehod).

Zraněno bylo celkem 21 osob, 19 lehce a 2 těžce. "Pozitivním zjištěním je jistě skutečnost, že policisté nemuseli vyšetřovat v souvislosti s nehodou ani jedno úmrtí,"| dodává policejní mluvčí Marie Pivková. Celkové škody se vyšplhaly na 4 993 900 korun. Na pokutách vybrali policisté celkem 45 800 korun, alkohol byl zjištěn u 2 bourajících řidičů.

Z rozboru, podle příčin nehod, je zřejmé, že i v červenci nejvíce nehod zavinil způsob jízdy – 69 nehod, následuje nedání přednosti v jízdě – 22 nehod, nepřiměřená rychlost – 8 nehod a špatné předjíždění 3 nehody. Technická závada na vozidle jako příčina nehody nebyla zjištěna.

"Celkem 100 nehod zavinili svoji jízdou samotní řidiči motorových vozidel, 12 jich zapříčinila zvěř a po 2 nehodách řidiči nemotorového vozidla a chodci," uzavřela Marie Pivková.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru