AKTUÁLNĚ: Dráhy vrací v pondělí večer vlaky na trať, kterou na jaře poničil velký sesuv
Foto archiv: e-deniky.cz
Chomutov

Karlovarsko - Dnes v 18 hodin Správa železniční dopravní cesty zprovozní po opravě úsek železnice Dalovice – Hájek na trati Cheb – Klášterec nad Ohří.

První spoj s cestujícími, který úsekem projede, bude osobní vlak s pravidelným odjezdem v 18:22 z Karlových Varů. Od dnešních 18 hodin do zítřejších 12 hodin bude pro vlaky zavedena pomalá jízda 10 km/, od zítřejších 12 hodin pojedou vlaky po dobu 15 dní pomalou jízdou 50 km/h, a to z důvodu monitorování opraveného úseku.

K poškození tratě v uvedeném úseku došlo 14. dubna letošního roku. Sesuvem byl zcela zničen železniční svršek a trakční vedení. Samotné práce probíhaly v obou traťových kolejích a spočívaly nejprve v odtěžení sesuté zeminy a vybudování nové výztuže náspu. Následně došlo k obnovení železničního svršku a trakčního vedení v délce 300 metrů. Kompletní obnova (včetně geotechnického průzkumu, inženýrsko-geologického průzkumu, odtěžení sesuté zeminy, sanačních prací, vybudování nové výztuže náspu a obnovení železničního svršku a trakčního vedení) stála 90,7 milionu korun.

Minimální posun zprovoznění (původní termín dokončení byl 31. července) způsobil skluz, který stavba nabrala při zahájení sanačních prací. Při zakládání náspu bylo v lokalitě několik dnů nepříznivé počasí (vytrvalé a husté dešťové srážky), a proto nebylo možné práce na náspu zahájit.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru