Policisté se při kontrolách na silnicích Chomutovska zaměřili na motorkáře
Preventivní akce policistů zaměrená na kontroly motorkářů. Foto: Policie ČR
Chomutov

Chomutovsko - Během víkendu se i chomutovští policisté zapojili do krajské dopravně bezpečnostní akce, při které kontrolovali dodržování pravidel silničního provozu. Hlídky se zaměřily tentokrát nejen na řidiče motorových vozidel, ale i na motorkáře.

Během akce zkontrolovali policisté celkem 24 vozidel a zjistili 18 přestupků. "16 jich vyřešili na místě uložením blokových pokut v celkové výši 9 800,- Kč. Dva zjištěné přestupky budou zaslány správnímu orgánu k vyřešení," upřesnila policejní mluvčí Marie Pivková.

A jaký byl nejčastější prohřešek? Tentokrát to byla rychlost, kterou překročilo hned 16 řidičů. "U jednoho z řidičů, byl to právě řidič motocyklu, policisté zjistili, že před jízdou požíval alkoholické nápoje. Při dechové zkoušce přístroj ukázal 1,09 a 1,15 promile," dodala Marie Pivková. V jízdě nepokračoval, přišel o svůj řidičský průkaz a navíc se bude zodpovídat z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Policisté se na motorkáře zaměřili už v minulém týdnu při preventivní akci. Kontrolovaným rozdávali reflexní prvky. "Být viděn je jedním z důležitých faktorů při pohybu a jízdě na silnicích. Podstatně se tak snižuje riziko, že účastník bude přehlédnut a dojde k nehodě. Nehody s účastí motocyklistů mívají často závažné důsledky. Řidič motorky má oproti osádce auta minimum ochranných prvků, proto je velmi důležité dbát i na správné vybavení a viditelnost," připomíná krajská policejní mluvčí Šárka Poláčková.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru