Březno u Chomutova - Tradičně se v polovině srpna stává Březno domovem všech milovníků pouťového veselí.

Tento rok pouť odstartovala 17. srpna 2018 vystoupením místního pěveckého sboru Silentium24 v kostele sv. Petra a Pavla. Ten, kdo na toto vystoupení zavítal, rozhodně nelitoval. Nejen že se ochladil pod klenbami barokní stavby, ale tóny linoucí se v akustice kostela jsou prostě jedinečné. Páteční večer dále pokračoval na historické scéně programem v parku, kde všechny návštěvníky čekalo vystoupení Smokie revival Praha a Abba world revival. Oba koncerty návštěvníky nadchly a rozezpívaly do dlouhých nočních hodin.

Sobotu již tradičně zahájil kostýmovaný průvod obcí, do kterého se lidé mohou připojit nebo jen pozorovat a zdravicí povzbudit účastníky průvodu. Bohatý program poutě zahrnoval hudební doprovod nejrůznějších žánrů, včetně bubenické show, šermířské dovednosti, ukázku sokolnické činnosti, fakírské umění, k pobavení vystupoval se svými vtipy oblíbený herec Jaroslav Sypal. Sobotní večer završila Ohnivá show, která vypálila zlatou tečku za již tak úspěšným dnem.

2208brezno2

Neděle navázala na sobotní veselí, které bylo zpestřeno vystoupením trojnásobného slavíka Dalibora Jandy, jeho dcery a hudebního doprovodu skupiny Prototyp.

Všechny akce byly hojně navštěvovány místními i přespolními návštěvníky, kteří měli také možnost si prohlédnout (jinak nedostupný) povrchový lom a „březenského draka“, u kterého byla také spousta zábavných soutěží.

Všichni se skvěle bavili, neboť díky počtu a rozmanitosti stánků a atrakcí si každý přišel na své.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru