OBRAZEM: Tady si na čistotu nepotrpěli. Hygiena zastavila výrobu pokrmů v klášterecké restauraci
Foto: KHS Ústí nad Labem
Chomutov

Klášterec nad Ohří - Nedodržování hygieny a zanedbanou sanitaci zařízení zjistila kontrola z Krajské hygienické stanice v restauraci Hotelu Bohemia Excellent v Klášterci nad Ohří.

Jedná se o restauraci s výrobou hotových a minutkových pokrmů, s expedicí hotových pokrmů v jednorázových obalech a přípravou snídaní pro ubytované hosty.Hygienici kvůli nedostatkům pozastavili činnost spočívající v přípravě, výrobě a podávání teplých pokrmů podávaných v provozovně. Nařídili sanitaci.

Zařízení, technologické vybavení a provozní náčiní bylo silně znečištěno mastnotou, zbytky potravin. Vzduchotechnické zařízení bylo pokrytou zaschlou i kapající mastnotou, pečící trouby byly silně znečištěné napečenou mastnotou. Uvnitř mrazicího zařízení byla zjištěna černá plíseň kolem těsnící gumy. Těsnící gumy u pečící trouby a chladicího zařízení byly odchlíplé. Povrchy stěn, dveří a vnitřní i vnější části technologického zařízení byly silně znečištěny zaschlým prachem, mastnotou a zbytky potravin. V provozovně nejsou dodržovány předpisy pro potraviny, pokud jde o jejich uložení, jejich ochranu před kontaminací, udržování stanovených teplot, které zabezpečí jejich zdravotní nezávadnost. Některé potraviny a polotovary nebyly žádným způsobem označeny, nebyla tak zajištěna jejich sledovatelnost.

"Zjištěný stav nevylučuje možnost kontaminace potravin a připravovaných pokrmů, může dojít k pomnožení mikroorganismů a k tvorbě toxinů, a tedy k ohrožení bezpečnosti pokrmů, čímž vzniká riziko ohrožení zdraví strávníků alimentárním onemocněním. Proto bylo rozhodnuto o pozastavení činnosti až do odstranění závad. Zároveň byla nařízena sanitace k zajištění čistoty a dezinfekce zařízení a vybavení výše uvedené provozovny, neboť současný stav by mohl vést k ohrožení či poškození veřejného zdraví," uvedlo oddělení hygieny výživy, územní pracoviště KHS Chomutov.

Za zjištěné nedostatky byl provozovateli i kuchařce uložen finanční postih.

2608khsusti2

2608khsusti3

2608khsusti4

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru