Dojemné setkání: Vděčná maminka přijela poděkovat do věznice za pomoc při záchraně života
Záchranná akce na Benediktu, 19. července 2018. Foto: archiv e-mostecko.cz
Chomutov

Bělušice – Neočekávané, o to víc dojemné osobní setkání se odehrálo ve Věznici Bělušice. Za pomoc při záchraně svého chlapce tam přišla poděkovat jeho matka.

K tragickému tonutí na jezeře Benedikt v Mostě došlo ve čtvrtek 19. července. Ve vodní nádrži se topil muž a dítě. Zatímco chlapce se podařilo oživit, pokusy o záchranu dospělého byly marné. „Po tragické události na mosteckém Benediktu se dostavila matka zachráněného dítěte do Věznice Bělušice, aby osobně poděkovala odsouzeným a příslušníkům, kteří asistovali u záchrany tonoucího se chlapce,“ potvrdila mluvčí věznice Danuše Vránová.

„Matka vyjádřila odsouzeným a zaměstnancům velký dík za záchranu svého syna. Odsouzení viděli jak zdravého chlapce, tak vděčnou matku a matka zase hrdiny v současnosti ve vězeňském oděvu, kteří nedopustili, aby o chlapce přišla,“ dodala mluvčí.

Na záchranné akci se kromě vězňů pracujících na údržbě areálu a jejich stráže podíleli v červenci i přivolaní policisté. Za jejich odvahu a záchranu života je ocenilo vedení mostecké policie.

K události jsme psali:

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru