Naštvaní cestující. Uzavření železniční lávky u hlavního nádraží bude delší, než se čekalo
Oprava železniční lávky se protáhne až do konce září. Foto: SŽDC
Chomutov

Chomutov - Správa železniční dopravní cesty oznámila, že prodlužuje termín celkové rekonstrukce železniční lávky přes koleje u hlavního nádraží v Chomutově. Původně se lávka měla otevřít se začátkem školního roku, nový termín byl stanoven na 30. září.

“Na ocelové konstrukci po odbourání mostovky byly zjištěny větší závady, než se původně čekalo. Poškození je závažné a je nutné provést výměnu ztužujících prvků mostovky,” vysvětlila důvod posunutí termínu Radka Pistoriusová z tiskového odboru SDŽC.  V září se uzavření lávky dotkne především studentů, kteří dojíždějí na střední školy v Kadani a lávku hojně využívají. Správa železniční dopravní cesty žádá cestující, aby používali navrženou obchozí trasu ulicemi Nádražní - Št. Kapitána Kouby - Kadaňská - Sokolská - V Alejích, která je osazena cedulemi

Město Chomutov bude rekonstruovat svou část lávky, která vede nad silnicí 1/13 v průběhu příštího roku, maximálně na jaře roku 2020. “Připravujeme veškerou dokumentaci a na podzim podáme žádost o dotaci u Státního fondu dopravní infrastruktury,” uvedla projektová manažerka odboru rozvoje a investic chomutovského magistrátu Petra Brožíková. Rekonstrukci si žádá zhoršený technický stav lávky.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru