V Chomutově začal jezdit levný taxík. Není ale pro všechny
Novou službu mohou využívat senioři nad 70 let a zdravotně postižení od jednoho roku. Objednat si ji mohou lidé na telefonním čísle 607 060 694. Zdroj: město Chomutov
Chomutov

Chomutov – Za třicet korun k lékaři, do školy, do knihovny ale třeba i na hřbitov. Takhle levně se od září mohou dopravit někteří Chomutované na místa, kam se předtím jen stěží dostávali. Ve městě začala jezdit speciální SoS doprava, využívat jí ale mohou jen vybraní občané.

Od začátku září začaly Sociální služby Chomutov poskytovat přepravu seniorů a osob se zdravotním postižením s názvem SoS doprava. Tuto službu mohou využívat senioři nad 70 let a zdravotně postižení od jednoho roku k přepravě k lékařům, na úřady, do škol, ale i do knihovny či na hřbitov. “Pro starší občany či zdravotně postižené je často obtížné zvládat naprosto běžnou věc jako je možnost zajet například na odborné vyšetření do nemocnice. Proto jsme tuto službu zavedli,” říká náměstek primátora Jan Mareš.

 “Služba je určena pro občany města Chomutova a na území města Chomutova. Zájemce o dopravu předloží řidiči vozidla k nahlédnutí občanský průkaz, nebo průkaz zdravotně postižené osoby. Důvodem je ověření, zda se jedná o osoby, pro něž je tato doprava určena,” popsala ředitelka Sociálních služeb Chomutov Alena Tölgová.

Doprava je dostupná od pondělí do pátku mezi půl sedmou ranní a patnáctou hodinou odpolední. Objednat si ji mohou lidé na telefonním čísle 607 060 694 jak zavoláním, tak i formou SMS. Je možné si o dopravu zažádat i bez předchozího objednání, záleží však na tom, zda bude dostupné vozidlo. “K dispozici zatím nemáme vozidlo upravené pro přepravu osob na vozíku, v těchto případech se musí lidé individuálně domluvit při objednávání. Stejně tak je zapotřebí dopředu uvést, zda budou klienti potřebovat dětskou autosedačku,” doplnila ředitelka.

Cena jízdného je 30 korun za jízdu jedním směrem za osobu, stejná částka zaplatí lidé v případě dopravy zpět. Jízdné platí i případný průvodce, pokud se nejedná o doprovod zdravotně postižených.

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru