Drama v zaseknutém výtahu: Muž nemohl dýchat, hasiči mu museli podat kyslíkovou láhev
Ilustrační foto
Chomutov

Chomutov – Opravdu nepříjemnou zkušenost má za sebou muž, který se v domě v Palackého ulici zasekl ve výtahu. Nouzové tlačítko nefungovalo, správce z domu byl zrovna mimo dosah, pověřená firma netušila, kdy by její technik mohl dorazit. Z výtahu nakonec museli nešťastníka vytáhnout hasiči.

S mužem se zasekl výtah v mezipatře. Tlačítko pro nouzové volání nefungovalo, proto se muž telefonicky obrátil na tísňovou linku městské policie. Na místo byli následně přivoláni hasiči, ani ti však nešťastnému muži nejprve nepomohli pomoci. Jelikož uvízl v mezipatře, nešlo ho nijak vyprostit. Strážníci mu proto poskytli aspoň pití a hasiči následně i kyslíkovou láhev, protože si stěžoval, že se mu špatně dýchá.

Mezitím strážníci hledali někoho, kdo by dokázal výtah spravit. Správce SVJ byl ale zrovna mimo dosah, tak se rozhodli požádat o pomoc přímo firmu, která výtah spravuje. Komunikace s ní ovšem byla obtížná, nikdo nevěděl, kdy přesně by mohl technik dorazit na místo. Strážníci proto oslovili i další firmu, ale ta zase neměla přístup do strojovny.

Nakonec nešťastníka zaseknutého uvnitř výtahu museli vysvobodit hasiči. Násilím otevřeli mříže i dveře. Muž byl i přes potíže s dechem naštěstí v pořádku.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru