To jsou slzy dojetí! Mistrovství ve svíčkové 2018 vyhrál šesťák z Teplic
Mistrovství ve svíčkové na Červeném Hrádku.
Chomutov

Červený Hrádek - Již 23. Mistrovství ve svíčkové proběhlo v sobotu dne 8. září 2018 v areálu krásného zámku Červený Hrádek u Jirkova. Do soutěže se přihlásilo magických 13 soutěžících, jedna se na poslední chvíli omluvila, takže do soutěže se prezentovalo 12 kuchařů.

Šlo jak o amatéry, tak i profesionály. Vzhledem k tomu, že pořadatelé nastavili pravidla tak, že soutěžící předkládají své vzorky anonymně, není možné ovlivnit porotu třeba profesionálním rondonem se zlatými výšivkami a s připnutým Řádem zlaté vařečky :-). Důležitý je výsledek - nejlepší svíčková na světě.

Po zahájení soutěže měl krásný výsledek hned soutěžící č. 1, poté však dlouho vedl soutěžící číslo 3. Až předposlední soutěžící ho dokázal překonat a bylo to velké překvapení. Při vyhodnocení se ukázalo, že zvítězil nejmladší účastník soutěže - student šesté třídy základní školy - sympatický Martin Holan z Teplic.

Na druhém místě se umístil Martin Slavomil Kohout z Prahy, dlouholetý účastník našeho mistrovství, a třetí se umístil Jaroslav Král.

Účast diváků byla opravdu velmi pěkná, určitě k tomu přispělo krásné počasí a opravdu vtipný moderátor Martin Zounar. V porotě se poprvé představil zpěvák Jiří Helekal a herečka Hana Čížková.

Pro tentokrát zasedl v porotě i "zámecký pán" Bedřich Fryč, stabilní porotce je i starosta Jirkova Radek Štejnar a gastroodborník Václav Jirásek. Další, již 24. ročník, se bude konat tradičně první sobotu v září, což je tentokrát 7. 9. 2019.  (jh)

0909svickova1

0909svickova2

Mistrovství ve svíčkové na Červeném Hrádku.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru