OBRAZEM: Co vše nabízí pacientům chomutovská ortopedie? Během dne otevřených dveří si oddělení prohlédly desítky lidí
Den otevřených dveří využily k návštěvě oddělení a získání informací bezmála tři desítky lidí nejen z Chomutovska Zdroj: Krajská zdravotní
Chomutov

Chomutov - Ortopedické oddělení chomutovské nemocnice přivítalo v sobotu 8. září zájemce o prohlídku. Den otevřených dveří od 10 do 14 hodin využily k návštěvě oddělení a získání informací o jeho činnosti bezmála tři desítky lidí nejen z Chomutovska.

"Chtěli jsme seznámit širokou laickou veřejnost v Chomutově a okolí se změnami, kterých jsme během minulého tři čtvrtě roku na našem pracovišti dosáhli. Zájemce jsme provedli po zrekonstruovaném oddělení, které jsme během prázdninových měsíců vymalovali, vyměnili podlahu, nainstalovali na všechny pokoje LCD televize a pořídili nový nábytek,” uvedl MUDr. Jiří Jurča, primář ortopedického oddělení.

Zájem a dotazy návštěvníků nesměřovaly jen na oddělení, ale zejména na vlastní provoz pracoviště, ať již ambulantní či lůžkový, na spektrum ortopedické péče a zejména operativy. Vedle běžné ortopedické operativy na úrovni okresního pracoviště provádí lékaři v chomutovské nemocnici i rekonstrukční výkony na rukou a nohou, revmatochirurgii, ortopedické výkony u dětských pacientů a samozřejmě kompletní endoprotetiku - náhrady kloubů od kyčlí a kolen, přes totální náhrady hlezenního a ramenního kloubu až po náhrady zápěstí a drobných kloubů prstů. “Řešíme zde i složité reimplantační výkony a problematiku periprotetických zlomenin," doplnil MUDr. Jiří Jurča.

1209ortopedie

Oddělení se skládá z jedné stanice standardních lůžek, mezioborové jednotky intenzivní péče a ambulance pro děti a dospělé a příjmové ambulance. "Na základě velmi pozitivních ohlasů návštěvníků se domníváme, že akce splnila svůj účel. Naše hosty jsme ujistili, že tímto další rozvoj ortopedie v Chomutově rozhodně nekončí. V příštím roce máme například v plánu vybudovat vedle stávajících dvou další dva nadstandardní pokoje a dále rozšiřovat spektrum ortopedické péče," dodal primář.

Tým ortopedického oddělení chomutovské nemocnice pod vedením primáře MUDr. Jiřího Jurči je v operativě velmi úspěšný. Některé výkony, jako například totální endoprotézu zápěstí, provedl jako první v regionu a jako jeden z prvních v České republice.

1209ortopedie2

1209ortopedie3

1209ortopedie4

1209ortopedie5

1209ortopedie6

1209ortopedie7

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru