Socha Áji je opět poničená! Chtěla jsem ji jen obejmout, vysvětlovala žena
Sousoší Maxipsa Fíka s kamarádkou Ájou stojí na kadaňském Nábřeží Maxipsa Fíka. Ilustrační foto
Chomutov

Kadaň - Pokolikáté už? Sousoší Maxipsa Fíka s kamarádkou Ájou, které stojí na kadaňském Nábřeží Maxipsa Fíka, je opět poničené. Poškodili ho návštěvníci z Frýdku Místku, kteří se s postavičkami z Večerníčku chtěli vyfotit. Případ se stal v polovině září, teď o něm informovala městská policie.

Patnáctého září v půl třetí odpoledne obdržela hlídka kadaňské městské policie oznámení, že dva muži a jedna žena poničili sochu Áji. Strážníci na místě zjistili, že se ulomila mašle Áji, která se po pádu na zem rozpůlila.

Podle popisu strážníci dostihli zmíněnou skupinku osob ve Švermově ulici. Šlo o návštěvníky z Frýdku Místku. Všichni se k činu doznali. Strážníkům řekli, že po sousoší lezli, protože se s ním chtěli vyfotit. Kamenná mašle z Áji spadla poté, co sochu žena objala.

Oba muži i žena strážníkům tvrdili, že se k nechtěnému vandalství měli v úmyslu přiznat, v pracovní den chtěli zajít na městský úřad a sjednat nápravu.

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru