Jirkov povede žena. Starostkou se stala Darina Kováčová
Nová starostka Jirkova Darina Kováčová a místostarostka Dana Jurštaková. Zdroj: město Jirkov
Chomutov

Jirkov - V čele Jirkova poprvé v historii stane žena. Na ustavujícím zasedání zvolili zastupitelé novou starostkou Darinu Kováčovou z hnutí ANO 2011. V pozici místostarostky bude pokračovat Dana Jurštaková (ODS). 

Zasedání zastupitelstva se konalo ve středu 31. října v Jirkovském divadle, kam se přišlo podívat také několik desítek lidí z řad veřejnosti. Zastupitelé zvolení v říjnových volbách tu složili slib a rovněž zvolili nové vedení města pro nadcházející čtyři roky.

Jedinou kandidátkou na pozici starostky byla Darina Kováčová, která v jirkovských volbách vedla hnutí ANO 2011 a v minulém volebním období byla zastupitelkou. Stejně tak dosavadní místostarostka Dana Jurštaková z ODS neměla protikandidáta. Zastupitelé je pak při veřejné volbě zvolili do navržených funkcí.

Volba byla výsledkem dohody čtyř politických stran, které uspěly v komunálních volbách, konkrétně ANO 2011, ODS, KSČM a NOVÝ SEVER. Z jejich řad byla také sestavena nová sedmičlenná rada města. V radě zasednou Darina Kováčová, Robert Plzák, Jiří Šruma (ANO 2011), Dana Jurštaková, Michal Bečvář (ODS), Jaroslav Cingel (KSČM), Šárka Kröhanová (NOVÝ SEVER)

V opozici zůstala ČSSD včetně dosavadního starosty Radka Štejnara, Strana svobodných občanů a hnutí Náš Jirkov.

Jirkovští zastupitelé se do konce roku sejdou ještě dvakrát, v listopadu a prosinci. Projednat by měli mimo jiné rozpočet města na příští rok.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru