Obří staveniště v zóně Triangle. Tady vyrobí Jihokorejci 12 milionů pneumatik za rok!
Stavba továrny Nexen v průmyslové zóně Triangle. Foto: Oldřich Hájek
Chomutov

Žatec - Jihokorejská společnost Nexen Tire chce novou výrobní linku v žatecké zóně Triangle otevřít do konce roku 2018. Takové jsou alespoň poslední zveřejněné údaje touto společností.

Specializací technologicky vyspělého závodu společnosti Nexen Tire v zóně Triangle bude výroba pneumatik pro osobní a lehké nákladní automobily. Předpokládaná produkce továrny, jež bude disponovat nejmodernějšími výrobními postupy, dosáhne až 12 milionů pneumatik ročně. Rozloha závodu bude činit 65,4 hektaru, což odpovídá přibližně ploše 15 fotbalových hřišť. Půjde o vůbec první továrnu Nexen Tire v Evropě. Práci v ní najde až 1500 mechaniků, seřizovačů, nástrojářů a dalších specialistů pro její provoz.

Nexen Tire patří mezi největší světové výrobce pneumatik. Společnost byla založena v roce 1942, sídlí v jihokorejském Jangsanu a Soulu.

Zóna Triangle leží mezi městy Most, Chomutov, Louny a Žatec. Jejím vlastníkem je Ústecký kraj. Tato průmyslová zóna je jednou z pěti volných strategických průmyslových zón v České republice.

Z celkové využitelné plochy o výměře 364 hektarů je v současné době k dispozici 84,98 hektarů pozemků pro realizaci investičních záměrů velkých a středních podnikatelů, zejména z oblastí zpracovatelského průmyslu, technologických center, výzkumu a vývoje.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru