Ombudsmanka Anna Šabatová se přijela podívat, jak dopadly domy v rukou spekulantů
Starostka Jirkova Darina Kováčová a místostarostka Dana Jurštaková v rozhovoru s ombudsmankou před domem č.p. 1134 v ulici Fr. Schmeida, který už je vybydlený a odpojený od energetických sítí. Foto: Josef Dušek
Chomutov

Jirkov - Jirkov navštívila ombudsmanka Anna Šabatová. Pozvali ji zástupci zdejších SVJ, k nimž se připojila také starostka Darina Kováčová a místostarostka Dana Jurštaková. Ochránkyně lidských práv se přijela na vlastní oči přesvědčit, jak dopadly domy v rukou spekulantů.

Hlavním cílem byly Nové Ervěnice, kde spekulanti nechali vybydlet už dva domy. Starostka s místostarostkou společně se zástupci SVJ líčily ombudsmance praktiky, které spekulanti využívají pro svůj zisk a ničí tím nejen celé domy, ale i život v jednotlivých čtvrtích. Ombudsmanka s vedením města pak diskutovala o možnostech, jak ze své pozice může v podobných případech pomoci.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru