Chomutov má téměř staronové vedení. Změnil se jen jeden náměstek
Primátor Marek Hrabáč a jeho náměstek David Dinda na ustavujícím zasedání zastupitelstva. Foto: Roman Dušek
Chomutov

Chomutov - Chomutov má konečně nové vedení města. Primátorem se stal opět Marek Hrabáč (ANO 2011). Jeho náměstky budou David Dinda, který tak pokračuje ve funkci, a Milan Märc. Ten dosud působil ve funkci ředitele Střediska volného času Domeček. Oba jsou zvoleni za hnutí Nový Sever a oba budou uvolnění.

“Jednání o složení nového vedení byla složitá a dlouhá. Mluvili jsme se všemi stranami, s některými dokonce několikrát. Jsem rád, že se nám podařilo domluvit koalici, která může navázat na již rozjetou práci,” řekl primátor.

Radními města se kromě primátora a jeho náměstků, stali za ANO 2011 Jiří Weber, Pavel Tůma, Milan Petrilák, Jiří Touška, za Nový Sever Karel Lipmann, Stanislav Mikšovic a za KSČM Ladislav Drlý a Jaroslav Komínek.

Primátor Marek Hrabáč bude mít v kompetenci řízení odborů životního prostřední, ekonomiky, majetku města a Interního auditu. Je velitelem městské policie a vede jednotku Sboru dobrovolných hasičů. Dohlíží na činnost městských společností Teplo Chomutov, Dopravního podniku měst Chomutova a Jirkova, Chomutovské bytové a Technických služeb.

První náměstek David Dinda řídí odbory rozvoje a investic, vnějších vztahů a informačních technologií. Spadají do jeho gesce městské organizace Zoopark Chomutov, Kultura a sport Chomutov a Městské lesy Chomutov. Druhý náměstek Milan Märc povede odbory sociálních věcí a školství. Dohlížet bude na činnost Sociálních služeb Chomutov a Střediska knihovnických a kulturních služeb.

Předsedou finančního výboru se stal Milan Štefanov, předsedkyní kontrolního výboru Elvíra Hahnová, výbor pro národnostní menšiny povede Renata Adamová, výbor pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost dostal na starost Jan Mareš.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru