Nové stavební parcely v Jirkově získá ten, kdo nabídne víc. Rozhodli zastupitelé
Minimální cena pozemku je stanovena na 1 106 korun za metr čtvereční. Zdroj: město Jirkov
Chomutov

Jirkov - Jirkovští zastupitelé schválili pravidla, podle nichž bude město prodávat pozemky v nové ulici Ke Koupališti (dříve Na Skalce). Zájemci se budou o parcely hlásit obálkovou metodou, minimální cena je stanovena na 1 106 korun za metr čtvereční.

Pravidly se zastupitelé zabývali již v září, tehdy však materiál odložili. Oproti tehdejšímu návrhu je cena za metr zhruba o sedmdesát korun vyšší. Původní částka vycházela ze znaleckého posudku, ale nebyly v ní zohledněny všechny náklady města na zasíťování. To tehdy někteří zastupitelé kritizovali, nově schválená částka už je proto obsahuje. „Musíme se chovat jako řádní hospodáři, jak nám ukládá zákon,“ podotkla k tomu starostka města Darina Kováčová.

Parcely o výměře 700 – 800 metrů čtverečních se budou prodávat obálkovou metodou. Zájemci budou podávat žádosti na konkrétní pozemky a získá ho vždy ten, který za něj nabídne nejvyšší cenu. Každý zájemce může podat nabídku na maximálně dvě různé parcely, koupit však může jen jednu.

Nabídky v obálkách budou moci lidé podávat do třiceti dnů ode dne, kdy město vyhlásí záměr pozemky prodávat. Podle vedoucího odboru majetku a útvaru investic Milana Reinera to bude na začátku příštího roku. Současné s tím budou zveřejněna také podrobná pravidla prodeje. Už nyní odbor eviduje několik předběžných žádostí od desítek lidí, úředníci tyto zájemce upozorní, až bude záměr oficiálně vyhlášen.

Kromě ceny a způsobu prodeje obsahují pravidla také několik dalších zásad. Například pojistku, aby na pozemcích v rozumné době opravdu vyrostly rodinné domy a neležely ladem. Stavebníci na to budou mít pět let, pak by následovala pokuta ve výši sto tisíc korun za každý rok prodlení.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru