Tohle zbylo po Ježíškovi. V chomutovských kontejnerech skončilo 200 tun odpadků
Mimořádné svozy odpadů se konaly od 22. do 26. prosince.
Chomutov

Chomutov - Letošní Vánoce měli Chomutované zřejmě podobně bohaté jako loni. Technické služby svezly během svátků z ulic skoro stejné množství odpadu jako v předcházejícím roce. 

Chomutovské technické služby o Vánocích opět posílily svoz odpadů. “Tato praxe se nám velmi osvědčila, pokud bychom vyváželi podle tradičního harmonogramu, odpad by se u kontejnerů příliš navršil a způsoboval by nepořádek. Průběžné odvážení pomáhá udržovat čistotu v ulicích,” uvedl ředitel Technických služeb města Chomutova Zbyněk Koblížek.

Mimořádné svozy odpadů se konaly od 22. do 26. prosince. Před Štědrým dnem technické služby vyprázdnily všechny kontejnery, aby byly připravené na pozdější nápor. “O vánočních svátcích jsme klasicky sváželi komunální odpad a posílili jsme svoz separovaného odpadu, tedy papíru a plastů,” uvedl vedoucí provozovny hospodaření s odpady Marek Pohl.

Množství svezeného odpadu bylo srovnatelné s minulým rokem, letos se svezlo jen o šest tun odpadu méně. Komunálního odpadu bylo celkem 159 tun, dále pracovníci technických služeb odvezli 15 tun velkoobjemového odpadu, 18 tun papíru a 9 tun plastu.

Mimořádné vánoční svozy letos proběhly hladce. Svozovým vozům například výrazně nepřekážela zaparkovaná auta, technické služby ani nemusely likvidovat černé skládky.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru