Dozvuky Vánoc. Takhle vypadaly svátky ve věznici Všehrdy. Odsouzení si sami i napekli
Mladiství odsouzení si v rámci terapeutického programu pod vedením odborných zaměstnanců a vychovatelů upekli vánoční cukroví. Zdroj: Věznice Všehrdy
Chomutov

Všehrdy - Zdobení stromku, pečení cukroví, řízek se salátem k štědrovečerní a silvestrovské večeři, ale i předvánoční úklid. Takhle vypadaly Vánoce ve Věznici Všehrdy.

Vězni si každý rok na vánoční svátky připravují své pohoštění ze surovin, které si nakupují ve vězeňské prodejně. A vánočně si zdobí svoje ubytovny.

Odsouzení ze specializovaného oddělení dokonce provedli předvánoční úklid, včetně mytí oken, praní záclon a drobných oprav na šicím stroji. Ozdobili vánoční stromek, vyrobili z papíru vánoční dekorace, upekli cukroví a v rámci pracovních aktivit vyrobili výrobky z keramiky, dřeva a textilu.

Mladiství odsouzení si v rámci terapeutického programu pod vedením odborných zaměstnanců a vychovatelů upekli vánoční cukroví a připravili vánoční koledy.

Slavnostní byl i jídelníček. Ke štědrovečerní večeři měli odsouzení vepřový řízek, bramborový salát, vánoční pečivo a ovoce. Řízek, salát a ovoce bylo též k silvestrovské večeři.

Vězni si pošmákli také na Nový rok. Ke snídani dostali vánočku, mléčný výrobek a pomeranč. K obědu byla slepičí polévka s masem a nudlemi, uzené maso, čočka na kyselo a okurka. K večeři pak pečené kuře, brambory a kompot.

0301vyzdoba

0301stromek

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru