AKTUÁLNĚ: Na Vejprtsku v pondělí vyjedou všechny autobusy, budou jezdit různí dopravci
Ilustrační foto
Chomutov

Chomutovsko - Autobusy na Vejprtsku v pondělí 7. ledna 2019 vyjedou všechny podle platných jízdních řádů. V průběhu víkendu se odboru dopravy krajského úřadu ve spolupráci s několika dopravci podařilo zajistit dostatečný počet autobusů a řidičů, aby i na Vejprtsku vyjely všechny spoje podle jízdních řádů, jak jsou cestující zvyklí. Dopravní obslužnost na Podbořansku a Lounsku – západ bude také zajištěna v plném rozsahu.

„Velké poděkování patří dopravcům, kteří byli velmi vstřícní. Společně se nám podařilo zajistit už od pondělí dopravu v plném rozsahu. Věřím, že situaci se podaří v brzké době zcela stabilizovat,“ řekl náměstek Jaroslav Komínek.

Dopravní obslužnost zajistí ve zmíněných oblastech různí dopravci, autobusy tedy nebudou v jednotném zeleném designu, ale budou označeny číslem linky, tak jak jsou cestující zvyklí. Po dobu zajištění dopravy v nouzovém režimu nebude vybíráno jízdné.

Potíže v krajské autobusové dopravě nastaly po tom, co společnost TD BUS oznámila, že odstupuje od smlouvy na zajištění autobusové dopravy v oblastech Vejprtska, Podbořanska a Lounska – západ. Radní rozhodli o odeslání dopisu s tím, že Ústecký kraj považuje odstoupení od smluv za neplatné a trvá na jejich plnění. Kraj nyní zajistil na dočasnou dobu náhradní dopravce.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru