Zástupci chomutovské radnice se setkali s vedením Věznice Všehrdy
Na setkáním s vedením věznice dorazili oba náměstci primátor Milan Märc a David Dinda, tajemník magistrátu Robert Plechatý, dále pak vedoucí sociálního odboru a odboru školství magistrátu Dagmar Mikovcová a Jarmila Mravcová, vedoucí interního auditu. Za neziskovou organizaci Člověk v tísni se jednání účastnil Martin Slavík. Zdroj: Věznice Všehrdy
Chomutov

Všehrdy - Zástupci chomutovské radnice se před několika dny setkali s vedením všehrdské věznice. Mluvili o vzájemné spolupráci a zaměstnávání o odsouzených. 

Hlavním bodem společného jednání byla vzájemná spolupráce mezi městem Chomutov a Věznicí Všehrdy. Druhým bodem jednání bylo pak zaměstnávání vězněných osob. V současné době věznice zaměstnává odsouzené na dvou pracovištích, která spadají pod magistrát, a to v technických službách a v zooparku. V zájmu věznice jsou i takzvané extramurální pracovní aktivity vězněných osob, které odsouzení vykonávají například pro Sociální služby města Chomutova nebo pro jiné státní instituce. Je to jedna z forem resocializace vězněných osob, které tímto způsobem částečně společnosti něco vracejí.

Obě strany se domluvily, že se budou vzájemně podle možností účastnit různých akcí. Věznice se tak může prezentovat například ukázkami z činnosti psovoda, ukázkou zásahu proti útočníkovi nebo ukázkami výstroje příslušníků na veřejných akcích magistrátu.

Na závěr společné schůzky nabídl ředitel věznice hostům krátkou prohlídku po věznici. Přítomní tak navštívili ubytovnu pro dospělé odsouzené, ubytovnu mladistvých odsouzených a výstupní ložnici. Nahlédli do vězeňské kaple, do soudní místnosti a do terapeutické místnosti.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru