Chomutov - Již brzy budete moct v Chomutově ochutnat jídla, která jedí lidé na jihu Asie, na Indickém subkontinentu. Dveře prvním hostům otevře 10. dubna nová indická restaurace Jaipur. Najdete ji v Příční ulici číslo 28.

Je to již v pořadí druhá restaurace, kterou otevře Ind Sumeet Sahu, kuchař, jenž pochází z Jajpur (Džajpur) - růžového města Rádžasthánu a který se kuchařskému umění v Indii vyučil. Vařil v několika vyhlášených restauracích v Indii a v roce 1999 dostal nabídku pracovat v pěti-hvězdičkovém hotelu v Brně. Pak následovaly Teplice, Praha, Německo. Až se mu naskytla příležitost pronájmu restaurace v Mostě. Tam si již brzy po otevření restaurace Namaste India získala své příznivce.

I v Chomutově se můžete nyní těšit na nefalšované originální indické jídlo z rukou kuchařů z Indie. Většina přísad, zejména koření si dováží z Indie, v Česku kupují jen to, co by bylo složité či velmi nákladné dovážet, či to, co rychle podléhá zkáze, například maso, zeleninu, mouku.

Indická kuchyně obsahuje hodně zeleniny. „V Indii si jen málokdo může dovolit koupit maso. Lidé tam žijí velmi skromně. Naučili se využívat vše, co roste a zpracovat to do jídla. Zeleninu, luštěniny. Indická kuchyně zná například mnoho druhů čočky. Typické pro naši kuchyň je její pikantnost a voňavé koření. V naší restauraci mohou lidé ochutnat totožné jídlo, jako v některé z nejlepších restaurací v Indii. Máme také výběr pouze vegetariánských jídel, která se v Indii jí nejčastěji,“ prozradil Sumeet Sahu.

Pokud navštívíte Jaipur v Chomutově, určitě ochutnejte speciální indický čaj. Je výborný a překvapí zajímavou a lahodnou chutí. Určitě byste neuhádli z čeho je uvařený. Ze zázvoru, kardamonu, libečku, hřebíčku, bobkového listu a smetany. Těšit se můžete i na originální Indický chléb, pečený ze speciální indické mouky chapati, vody a soli. Chléb můžete ochutnat i s příchutěmi, například česnekový, sýrový, máslový nebo bramborový, má i sladkou variantu se smetanou a kokosem.

Ze sladkostí stojí za ochutnání Mangocreme, který se připravuje ze šťávy z manga, kokosu, mandlí a růžové vody, všechny ingredience jsou opět dovezené z Indie. Přestože v Indii lidé jedí zejména vegetariánskou stravu, v restauraci Jaipur se můžete těšit na skvělé pokrmy z kuřecího, či jehněčího masa, z ryb či mořských plodů, například připravené ve speciální peci tandoori, servírované na rozpálené desce.

Jaipur bude nabízet také poledního menu či polední bufet. Tak budete moct ochutnat více jídel a více chutí indické kuchyně.

Brzy se v nové restauraci Jaipur v Chomutově dočkáte i ukázky tanců z Bollywoodu.

Podívejte se na video z indické restaurace stejného majitele ze sousedního Mostu:

https://www.youtube.com/watch?v=CQrvgl1A7jk

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru