Cesta k jirkovské přehradě je po dvou letech opět otevřená
Zdroj: město Jirkov
Chomutov

Chomutovsko - Od 1. dubna je pro veřejnost opět zpřístupněna cesta k jirkovské přehradě a okolí nádrže. Cesta byla uzavřena od února 2017 z důvodu nestabilního levého svahu podél komunikace. Informuje o tom jirkovská radnice. 

Vodní dílo Jirkov je vodárenskou nádrží se stanoveným ochranným pásmem. Hráz přehrady proto není volně přístupná a také komunikace a prostory v blízkosti vodní nádrže jsou trvale uzavřeny i pro pěší. Vjezd a vstup do ochranného pásma I. stupně je pro veřejnost zakázán.

Povodí Ohře v únoru 2007 zakázalo vstup i na komunikaci vedoucí z podhrází na korunu jirkovské přehrady kvůli zvětrávání skály a padajícím kamenům. Na přehradě se poté usilovně pracovalo a pracuje. Osadila se plovoucí stěna pro zachycení plovoucích předmětů na hladině pro ochranu šachtového bezpečnostního přelivu při povodních, aby nedošlo k jeho ucpání kmeny, větvemi a dalšími předměty.

Byla také provedena rekonstrukce spodních výpustí. Při stavbě se vyměnily regulační uzávěry a opravily se další části potrubí.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru